Miten saavuttaa himmennys LED katuvalo?

Himmennysvalaistus

Vakiovirtalähteenä LED voidaan himmennettynä luonnostaan. "LED-lamppujen läpi kulkeva virta valitsee valonlähteen." Niiden kirkkautta voidaan säätää yksinkertaisesti säätämällä substraatille kiinnitetyn puolijohdemateriaalin kerroksen viritysvirtaa.

LED ei pidä perinteisestä valonlähteestä, himmennystä eikä vaikuta LED-näytön tehokkuuteen ja käyttöikään. Itse asiassa himmennys voi vähentää käyttölämpötilaa ja näin laajentaa LED-käyttöikää.
Lisäksi LEDien himmennysalue on laajempi kuin pienloistelamppujen ja suuritehoisten purkauslamppujen himmennysalue . Kompakti loistelamppu verrattuna 10%: sta 30%: iin himmennyksestä (American Electric Manufacturers Association NEMA: n tiedot), suuritehoinen purkauslamppu 30-60% himmennyksestä (US-valaistustuotetietotekniikan NLPIP-tiedot) LED-himmennys voidaan tehdä täyden kuorman saavuttamiseksi alle 1%.

Jokainen LED-laite, jos haluat tehdä korvaavan valonlähteen tai LED-valaistuksen, tarvitsee taajuusmuuttajan, jotta himmennys saavutetaan. Koska LEDit ovat matalajännitteisiä DC-lähteitä, LEDit vaativat elektronisen ohjaimen muuntaa AC käyttökelpoiseksi ja säädettäväksi tasavirraksi. Nämä asemat on jaettu kahteen himmennystiloihin. Pulssinleveysmodulaatiossa (PWM) tilassa nykyinen LED-virta katkaistaan ​​erittäin korkealla taajuudella, "tavallisesti useita tuhansia kertoja sekunnissa" ja LEDin läpi kulkeva virta on yhtä suuri kuin LED-kytkentäjakson nykyinen keskiarvo . LED-valotehon lyhentäminen voi vähentää keskimääräistä virtaa tai tehollista virtaa, mikä vähentää LED-valon kirkkautta.
PWM: llä ja CCR: llä on omat edut ja haitat. PWM-sovellus on laajempi, himmennysalue on laajempi, valoteho voi olla 1% tai vähemmän ja riippumatta LED-arvosta nimellisvirrassa, maksimivirrassa tai nollavirrassa voi välttää värin valkaisuilmiötä. Koska PWM-himmennys käyttää nopeaa kytkemistä päälle ja pois päältä, se vaatii entistä kehittyneempiä ja kalliimpia sähköisiä asemia, jotka tuottavat tarpeeksi suurtaajuusvirtapulsseja ihmisen silmän välkkymisen välttämiseksi.
CCR-himmennys on tehokkaampi ja yksinkertaisempi, koska se vaatii paljon yksinkertaisempaa ja halvempaa käyttölaite. Toisin kuin PWM, CCR ei tuota sähkömagneettisia häiriöitä, jotka aiheutuvat suurtaajuuskytkentäisestä EMI: stä. Lisäksi CCR: n avulla taajuusmuuttaja voidaan sijoittaa kauemmas valolähteestä, mikä on edullista vaihtaa valolähde LED-valoilla tai pienikokoisilla sisäkammioilla. Kuitenkin CCR ei sovellu sovelluksiin, joissa himmennysvaatimus on alle 10%. "Hyvin alhaisissa olosuhteissa LED ei toimi kunnolla, valoteho ei ole vakaa.